Gedetailleerd profiel

Om de betrouwbaarheid van onze leden te garanderen, moet je sommige persoonsgegevens verplicht invullen bij je registratie. Vul naast die verplichte info zoveel mogelijk verder in op je profiel. Op die manier zal je sneller het vertrouwen van andere leden krijgen en tot een afspraak komen. Foto’s van je huis geven bijvoorbeeld een duidelijk overzicht van de uit te voeren taken en een beter beeld van het verblijf.

Aan oppassers adviseren wij om je mogelijkheden te vermelden. Als je bijvoorbeeld minder mobiel bent, dan zal je niet zomaar heel de tuin kunnen onderhouden. Vermeld ook of je alleen of met je partner/gezin komt oppassen.

Voor zowel vrager als oppasser is het belangrijk dat je duidelijk bepaalt voor welke periode(s) je een woning of een oppasser zoekt.

Eerste ontmoeting

Via het intern berichtensysteem heb je een eerste contact met je oppasser of oppasvrager. Hier wissel je zoveel mogelijk informatie uit met elkaar. Denk bijvoorbeeld aan handleidingen voor bepaalde toestellen, zoals het alarmsysteem. Toch is het een goed idee om ook in het echt elkaar te ontmoeten, liefst in de woning waarvoor er een oppas wordt gevraagd. Zo creëer je vertrouwen en krijgt de oppasser al een eerste indruk van het huis. 

Duidelijke overeenkomst

Op de website van Holidaysitting moet je in het intern berichtensysteem een overeenkomst opstellen. Hierin staan enkele onderwerpen die het best op voorhand worden afgesproken. Deze overeenkomst moet nog aangevuld worden naar jullie specifieke context. Zijn er voorwaarden rond gas- en elektriciteitsverbruik? Zijn er regels rond het gebruik van de wagen? Hoe meer en hoe duidelijker de afspraken, hoe vlotter het verloop van de oppasperiode.

De overeenkomst moet minimum twee weken voor de start van de oppasperiode verstuurd worden. Zonder dit formulier is de bijkomende verzekering niet geldig. 

Contactgegevens

Zorg ervoor dat jullie elkaar steeds kunnen bereiken tijdens de oppasperiode. Je laat het best ook contactgegevens achter van bijvoorbeeld een familielid of buur, voor het geval dat de oppasser een probleem ervaart tijdens je afwezigheid. Ook kan je de contactgegevens van je huisarts en dierenarts doorgeven in geval van nood. 

Wederzijds vertrouwen

Het doel van de oppas is om je huis niet onbewoond te laten en je huisdieren de nodige verzorging te geven. Laat de oppasser vooral genieten van de vakantie en geef geen onnodige klusjes. Als oppasser zorg je goed voor de woning. Geef geen feestjes, wees voorzichtig met het gebruik van spullen, onderhoud het huis waar nodig,… Laat de woning verzorgd achter bij vertrek, zodat je het in dezelfde staat kan teruggeven aan de eigenaar.

Beoordelingen

Op het einde van de oppasperiode kunnen oppasvragers en oppassers elkaar beoordelen door punten op 5 te geven en een recensie te plaatsen. Door te laten weten wat je van het verblijf vond, help je andere leden in hun zoektocht naar een woning of oppasser. Wat vond je van de omgeving? Verliep de overeenkomst vlot? Liet het oppasgezin alles net achter?